Taller
de Cinema

New

Realitat invisible

news
17/10/2017

Avui, Dia Internacional per a l'Erradicació de la Pobresa

Segons dades del Programa de les Nacions Unides per al Desenvolupament, a nivell mundial, més de 800 milions de persones encara viuen amb menys de  1,25 US$ al dia i molts manquen d'accés a aliments, aigua potable i sanejament adequats.

La pobresa no és solament una qüestió econòmica. Per aquest motiu, hem de deixar d'observar-la exclusivament com una falta d'ingressos. Es tracta d'un fenomen multidimensional que comprèn, a més, la falta de les capacitats bàsiques per viure amb dignitat. La pobresa és en si mateixa un problema de drets humans urgent i és alhora causa i conseqüència de violacions dels drets humans, doncs es caracteritza per vulneracions múltiples i interconexas dels drets civils, polítics, econòmics, socials i culturals, i les persones que viuen en ella es veuen exposades regularment a la denegació de la seva dignitat i igualtat. Reduir la pobresa i eradicar-la és per tant una obligació de totes les societats.

En el curt "Realitat invisible” els alumnes de 3r ESO (2013-14) de  l’INSTITUT LLUCH I RAFECAS han tractat amb molt d'intel·ligència i empatia el problema.

https://vimeo.com/102281129

Compartir